Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri Eğitimi

31 Ocak-7 Şubat 2020

Eğitmen: Klinik Psikolog Nazire Ayşenur Yılmaz

Resim Analizi ve Psikolojik Resim Testleri Eğitimi çocuğun iç dünyasını yansıtan Goodenough Adam Testi, Ev-Ağaç-İnsan Testi, Bir İnsan Çiz Testi, Bir Aile Çiz Testi gibi testlerden oluşur.

Eğitim programı anaokulları ve kreşlerde, çocuklar ile çalışılan psikolojik danışmanlık merkezlerinde, aile danışma merkezlerinde, özel eğitim merkezlerinde ve hastanelerde kullanılmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Eğitime; Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunları ile bu bölümlerde okuyan 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

Eğitimin amacı, çocuğu çizdiği resim aracılığıyla tanımak, anlamak, duygu ve düşünceleri hakkında bilgi sahibi olmaktır. Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri Eğitiminde katılımcıların, çocuğun çizmiş olduğu resimleri, projektif testler aracılığıyla değerlendirme ve analiz edebilme becerisi gelişecektir. Bu kapsamda, temel resim yorumlama tekniğinden ileri seviye testlerin analizine, zihinsel yetersizliği olan çocuklar ile üstün yetenekli çocuklar tarafından çizilen resimlere değinilecek ve örnekler üzerinde pekiştirilecektir.

ÜCRET, SÜRE VE KAYIT BİLGİLERİ

Eğitim Ücreti: 500 TL (250 TL’si ön kayıt bedelidir.)

Eğitim Süresi: 2 tam gün

Eğitim Şekli: Çevrimiçi – Uzaktan

Eğitim Sonunda Verilecek Belge: Eğitim sonunda katılımcılara, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi onaylı eğitime katıldığını gösterir belge verilecektir.

ÖDEME BİLGİLERİ

Hesap Sahibi: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İktisadi İşletmesi

IBAN: TR30 0021 0000 0000 2145 3000 04

• Ödeme yapılırken açıklama kısmına ad-soyad, TCKN (fatura kesimi için gereklidir) ve hangi eğitim için ücret yatırıldığı yazılması zorunludur.
  • Eğitim tarihinden 1 hafta önce yapılan iptallerde ve eğitim tarihinden 1 gün öncesine kadar eğitim ücretinin geri kalanının yatırılmaması halinde ön kayıt bedeli iade edilmemektedir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

EĞİTMEN HAKKINDA

Klinik Psikolog Nazire Ayşenur Yılmaz, psikoloji lisans ve klinik psikoloji yüksek lisans eğitimlerini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde tam burslu olarak ve yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini "Bilinçli Farkındalık Temelli Bilişsel Terapi Programının Bireylerin Obsesif Kompulsif Belirtilerine Etkisi" konusunda hazırlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimleri sırasında, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi, Darülaceze Vakfı, Yeşilay, Yeryüzü Doktorları Derneği ve Kadın Sağlıkçılar Derneği'nde stajyer olarak çalışmıştır. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimine devam etmektedir. 2016 yılından beri Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi'nde psikoterapi ve psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir. Gönüllü olarak Yeryüzü Doktorları'nın travma ekibinde, ihtiyaç olan afet bölgelerinde çalışmalarına devam etmektedir.

Uzmanlık ve Çalışma Alanları: Bireysel Psikoterapi, Hipnoterapi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Panik Atak, Travma, Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu, Zeka Testleri ve Kişilik Testleri.

Etkinlik Türü : Diğer
Konum : Zoom