Çocuklarla Klinik Görüşme Becerileri Eğitimi

Eğitimin Adı: Çocuklarla Klinik Görüşme Becerileri

Eğitmenler: Dr. Öğretim Üyesi Fatıma Tuba Yaylacı & Prof. Dr. Ayşe Pınar Vural

İçerik:

● Anamnez alma ve gelişimsel öykünün detaylandırılması

● Klinik gözlem yapmak ve doğru soruları sormak

● Aile ile görüşme ve ailenin sürece dahil edilmesi

● Danışmanlık ve tedavi sürecine yönelik değerlendirmenin yapılması

● Konsültasyon ve yönlendirme

● Gizlilik, üçüncü taraflarla bilgi paylaşımı ve koordinasyonu

● Klinik görüşmenin raporlanması

● Gelişimsel düzeye göre hassas konular ve risk değerlendirmesi: Bebeklik, Yeni yürüyen dönemi (Toddler), Okul öncesi ve Okul çağı

 

Kimler katılabilir?

Eğitime Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları ile bu bölümlerde lisansüstü eğitim alanlar ve Çocuk Psikiyatrisi alanında uzmanlık eğitimi alanlar başvurabilir. 

*Eğitimin tamamına katılanlara katılım sertifikası verilecektir.

 

Eğitim Yeri:

1. gün (Cumartesi) Zoom üzerinden teorik çalışma,

2. gün (Pazar) Zoom üzerinden vaka örnekleri ve demo görüşme, kısa süpervizyon çalışmaları.

Zaman: 12-13 Şubat 2022 Saat: 10.00-17.00  

Ücret: Kişi başı 1250 TL

EĞİTİM BAŞVURU FORMU:

https://forms.gle/sHeftPBLqraciXsX9

Eğitmenler

Prof. Dr. PINAR VURAL

1971 yılında Aydın'da doğdu. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi eğitimini tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Dörtçelik Çocuk Hastanesinde uzman hekim olarak çalıştı. 2009 yılından itibaren Uludağ Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etti. 2013 yılında doçent oldu. Bu tarihten itibaren Uludağ Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı başkanlığı görevini sürdürdü. 2020 yılında Uludağ Üniversitesinden ayrıldı. Aynı yıl Profesör olan Dr. Pınar Vural, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir. Aynı üniversitenin psikoloji bölümünde psikoloji ve yüksek lisans dersleri vermektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra 1999 yılında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile yapılan "Anne-Baba Okulu" ve 2000 yılında "Marmara Depreminden Etkilenen Okullarda Uygulanacak Psikososyal Program" projelerinde eğitmen olarak görev almıştır. Çocuk ve ergenlerde şema terapi, EMDR ve sanatla terapi eğitimi vardır. 2010 yılından bu yana Aura Psikoterapi, Sanatla Tedavi ve Eğitim Merkezinde eğitmen olarak görev yapmaktadır.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisinde ana çalışma alanları; Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Öğrenme Bozuklukları, Otizm, Anksiyete Bozuklukları, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Yeme Bozuklukları ve Depresyondur.

 

DR. ÖĞR. ÜYESİ FATIMA TUBA YAYLACI

Fatıma Tuba Yaylacı lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Minnesota Üniversitesi Gelişimsel Psikoloji programında tamamladı. Minnesota Üniversitesi bünyesinde iki yıl süren Tavistock Kliniği modeline dayalı Bebek ve Erken Çocukluk Ruh Sağlığı psikoterapi ve süpervizyon eğitimini aldı. Ayrıca, Washburn Çocuk Sağlığı Merkezi'nde stajyer psikoterapist olarak çocuk, ergen ve ailelerle çalıştı. Doktora tezinde Dikkat Bozukluğu ve Hiperaktivite ile Anksiyete semptomlarının komorbid gelişiminde ebeveyn duyarlılığının rolü ve genetik risk süreçleri ile etkileşimini çalıştı.

İlgilendiği araştırma konuları: gelişimsel psikopatoloji, çocuk istismarı ve ihmali, travma-kaynaklı psikopatoloji, dissosiyatif bozukluklar, ebeveynlik, psikososyal değerlendirme ve müdahalelerde kültürel adaptasyon, davranış genetiği ve moleküler genetik açısından gelişimsel risk.


Etkinlik Türü : Eğitim
Konum : ZOOM
Saat : 10:00-17:00